2011-01-16

Ondskan

Ką tik pažiūrėjau filmą "Blogis" (Ondskan/Evil/Bad). Švedų kino kūrinys. Režisierius Mikael Håfström. Premjera 2003, o Lietuvoje 2004.
Filmas tikrai ne laisvalaikiui ar norint kažką pažiūrėti lengvai ir neįpareigojančiai. Jis įtrauktas į mokamąją programą. Turėjom žiūrėti per etikos pamokas, tačiau etika būna būtent tuo metu, kai aš einu į valgyklą (chi chi). Teko pažiūrėti namie. Nežinau, kokius sapnus sapnuosiu, nes filmas tikrai sukrečiantis...

Rašytojo Jano Guillouso autobiografine knyga paremtame filme pasakojama apie jaunuolį vardu Erikas. Šis sudėtingo charakterio vaikinas yra kupinas pykčio ir neapykantos. Jis niekaip negali pamiršti nuo pat vaikystės patiriamo smurto, nes būtent tokį auklėjimo metodą pasirinko patėvis. Mokykloje jau pats Erikas pradeda kelti muštynes ir negaili net geriausių savo draugų.

Dėl šios priežasties mokymo įstaigos vadovybė nusprendžia vaikiną perkelti į privačią mokyklą, kurioje vyresni mokiniai kontroliuoja jaunesniųjų elgesį, kruopščiai juos prižiūri ir sugalvoja įvairių užduočių.

Tačiau Erikas nori ramiai užbaigti mokslus ir gauti išsilavinimą. Jis ryžtasi neklausyti to, ką kalba ir įsakinėja vyresnieji mokiniai, o šiems pradeda nepatikti naujojo maištininko elgesys.


Čia trumpas aprašymas iš www.obuolys.lt, tačiau jis mažai ką tepasako apie filmą. Žmonės čia žiaurūs. Jiems visiškai normalu atrodo, pakvietus į ringą muštis, vieną primušti dviese. O jei tame ringe nepasirodai, visą laką būsi vadinamas žiurke. Juk tu išsigandai! Nenoriu atskleisti per daug siužetinių detalių iš filmo. Jei sudomino, verta pažiūrėti. Juk panašių įvykių atsitinka daug kur...

Evil (Ondskan) trailer


Prisipažinsiu, kad kai kur man tiesiog stojo širdis dėl neteisybės. Manau, kad sekmadienio vakarui šis filmas buvo prastas mano pasirinkimas, nes tokias vakarais aš labiau mėgstu kitokius filmus.

5 komentarai:

  1. Kartais ne kažkas panašaus į filmą "klasė"?

    Ne visada norisi žiūrėti tokius filmus, pilnus blogio ;o

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal truputį ir panašus. Bet čia pagrindinis veikėjas kažkaip emociškai stipresnis, tai man kažkaip truputį ramiau žiūrėti buvo galima. :)
    Ne visada, bet kartais reikia visokių :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai pažiūrėsi, pasakyk, ką manai. Na čia toks rimtas filmas, gali sukelti daug neigiamų emocijų.
    :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ziauriai gerasfilmas maciau jivisa tai nesigailejau kad aukojau sawo laika....gal zinot knyga toke pagal sita filma pastatyta?:)
    jei zinot rasykit man y gmail...kristinajezauskaite@one.lt

    AtsakytiPanaikinti