2011-01-02

Mintys su kiškio ausytėmis

Kodėl turiu sukti galvą, ką apie mane galvoja kiti, kai žmonių, kurie man rūpi šalia išties yra nedaug, o jie pažįsta mane puikiai ir mėgsta tokią, kokia esu.




Užsinorėjauu naujovių. Man pati gražiausia plaukų spalva tamsios vyšnios. Žiauriai norėčiau tokios spalvos plaukų. Manau, reiks nusidažyt. Bet bijau truputuką, nes tokia gan ryški spalva. Nežinau, ar tiks... Bet, manau, kad surizikuosiu.
*



Paskutinės atostogų dienos tokios šiltos ir jaukios. Skaitau knygas apsigaubusi šiltu dekiu, žiūriu filmus. Mano rankose beveik visada būna puodelis arbatos arba kavos. Nesinori niekur eiti, nesinori su niekuo susitikti. Labiausiai norisi susivokti savyje, bet tam turbūt pritrūks laiko. Iki mokyklos teliko trys dienos.
Žiūrėjau fantastinius filmus. Kažkaip užsinorėjau kažko netikro, vaizduotės žaismo. Nekasdieniško ir ryškiaspalvio. Magiško. Pažiūrėjau "The Imaginarium of Doctor Parnassus". Negaliu sakyti, kad labai patiko, bet filmo idėja, manau, nebloga. Dar žiūrėjau "Alice in Wonderland". Šitas filmas buvo visai nieko. Įspūdingi personažai. Ir dar vienas fantastinis filmas "The Sorcerer's Apprentice". Laikas žiūrint neprailgo. Filmai suteikė daug šypsenos, nes juose radau tai, ko ieškojau, ko norėjau.

Visgi aš jau dvyliktokė. O ką tiksliai noriu studijuoti, taip ir nežinau. Dar... Prieš vienuoliktą klasę buvau tikra, kad stosiu į mediciną. Mokysiuosi ilgai, bet čia nieko tokio, nes studijuosiu būtent tai, kas mano svajonėse. Būsiu chirurgė ar kitokia svarbi gydytoja specialistė. Jei stočiau į mediciną, tai tikrai mokyčiausi iki doktorantūros, nes tikrai nenoriu būti eilinė seselė ar šeimos gydytoja. Ir norėčiau pasiekti labai daug būtent šioje srityje. Bet aš nežinau, kas atsitiko... Sudrebėjo kojos, kažko išsigandau? Kodėl galvoju, kad gal aš netinkama šiai sričiai. O gal atsitokėjau? Supratau, kad tai buvo naivi svajonė? Nežinau, bet man patiko jaustis užtikrintai, tikėti savo svajone ir žinoti, ko noriu. O dabar aš pasimetusi. Na galvoju apie psichologiją. Mane labai traukia tokios sritys, kurios susiję su žmogumi. Gan keista, nes aš šiaip gan didelė egoistė. O gal bunda paslėptas altruizmas? Arba čia tik dėl to, kad patenkinčiau save, savo siekius. Koks skirtumas, jei tai duos daug gerų rezultatų? Aš noriu svarbaus darbo. Nenoriu būti eilinis varžtelis kažkokiame eiliniame darbe. Pff.. O kas to nori... Nemanau, kad kas nors vaikystėje svajoja būti šlavėja ar pardavėja. Ne vaikystė, o aš vis tiek svajoju būti medikė...



P.S. Mano šuniukas per mažas tokiam kiekiui sniego. Iš pusnies jį kartais reikia išsinešti!

1 komentaras:

  1. O! Alisa! :))) Ir "lauk" šalis! Šitą gal geriausiai prisimenu :))

    AtsakytiPanaikinti